Nieuwjaarsconcert (2024)

Op zondag 14 januari 2024 gaven we ons eerste concert met de nieuwe dirigent Matthijs van Ganzewinkel. In Vestzaktheater Het Zwijnshoofd werd voor een volle zaal een uur muzikaal gevuld met enkele werken uit het vorige concert en een aantal nieuwe met Matthijs ingestudeerde werken. De zussen Mariska en Suzanne zongen in de werken I Know Him So Well en Happy New Year met ons mee. Na afloop was er een gezellige nazit waarbij een jazz ensemble bestaande uit onze muzikanten Bas, Ludo, Martien, Martijn, Werner en dirigent Matthijs op saxofoon voor de achtergrondmuziek zorgden.

Concordia Unlimited (2023)

Harmonie Concordia organiseerde op zaterdag 1 juli 2023 Concordia UnlimitedEen concert waarbij we in mogelijkheden dachten in plaats van beperkingen. Wij wilden mensen, waarvoor aansluiting vinden soms lastig is, met ons mee laten spelen. En dat is gelukt! Ga voor een foto impressie naar onze fotopagina.

Tussen Kunst en Concordia (2022)

In december 2022 verzorgde Harmonie Concordia een optreden in het Patronaat. Tijdens het concert maakten de kunstenaars Wouter Goudswaard, Sjoerd van den boom en Peter Franssen, geïnspireerd door de klanken van Concordia, enkele fraaie kunstwerken.

Cinema Concordia (2022)

Na een lange coronastop konden we in mei 2022 eindelijk ons concert Cinema Concordia in biscoop Cinema Kiek in de Pot ten uitvoer brengen. In een volle bioscoopzaal hebben we veel film muziek laten horen waarbij op het grote scherm passen beelden werden getoond.

Concert bij de Waterschans (2019)

Een prachtige zomerdag met volop zon en een verkoelend briesje. Dat troffen we op zondag 23 juni voor ons Concert bij de Waterschans.
De muzikanten van Concordia droegen deze dag voor het eerst de nieuwe kleding, ontworpen en gemaakt door Ward Warmoeskerken. Zijn thema “Eenheid in verscheidenheid” kwam goed tot zijn recht. Geen enkele muzikant droeg hetzelfde kledingstuk, het totale plaatje was mooi en bijzonder kleurrijk.
Het concert werd gepresenteerd door Wally Sep die in zijn rol van kapitein Hans van Valkenburg het publiek op een geweldige manier informatie gaf over de nummers die we speelden.
Na enkele aan water gerelateerde nummers zoals The Seven Seas en Seagate Ouverture was het de beurt aan Meike Warmoeskerken en Janno den Engelsman die een 4-handig werk op de mobiele beiaard speelden. Dit werd gevolgd door Swing Low, Sweet Chariot, een swingend stuk, dat harmonieorkest en beiaard samen ten gehore brachten.
Na de pauze was er een optreden van de cultuur historische groep Merck Toch Hoe Sterck, die het verhaal achter het Bergse volkslied uit de doeken deden. Daarvoor hadden zij al gedurende de hele middag als tableau vivant voor een prachtige aankleding gezorgd. Meer muziek van Concordia en beiaard volgden en de middag werd afgesloten met een gezamenlijk door alle deelnemers gespeeld en gezongen Merck Toch Hoe Sterck.
In ons fotoboek vind je mooie door Evert van Daele gemaakt foto’s van deze zeer geslaagde middag.

Theatervoorstelling “NU” (2019)

Op donderdag- en vrijdagavond 18 en 19 april 2019 heeft Harmonie Concordia meegespeeld tijdens de theatervoorstelling “NU” van Claudia de Breij in Theater De Maagd. Samen met Claudia de Breij en haar band speelden wij het slotnummer “Onze Harmonie”.

Claudia wilde vroeger altijd graag bij de plaatselijke muziekvereniging, maar moest hiervoor de nodige instrumentale concessies doen. In de voorstelling “NU” komt dit regelmatig terug. Daarom nodigde zij bij haar voorstellingen een plaatselijke harmonie uit om met haar op te treden. Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag viel de eer te beurt aan Harmonie Concordia.

Onze muzikanten kwamen aan het einde van de voorstelling het toneel op en liepen al spelend met Claudia als trommelslager en dirigent door de zaal richting de hoofdingang en de Grote Markt. Buiten op de Grote Markt speelden zij het lied nogmaals en liepen daarna nog een feestelijk rondje om de (voormalige) kerk.

Op de fotopagina staan een aantal foto’s van deze zeer geslaagde activiteit.

Conga Summer Festival (2018)

Op zaterdag 23 juni 2018 vierde Harmonie Concordia haar 90e verjaardag met het ‘Conga Summer Festival’. Op deze avond werd theater De Maagd omgetoverd tot een zomers festivalterrein. Tijdens een twee uur durende show werd door Harmonie Concordia een vrolijk en zomers muziekprogramma ten gehore gebracht. En omdat het zoveel leuker is om je verjaardag met anderen te vieren, waren ook slagwerkschool Rondomtrom en de Stichting BOV uitgenodigd op het feestje.

De slagwerkers van Rondomtrom opende de avond door al spelend vanuit de zaal het podium te betreden. Samen met Concordia werd vervolgens ‘African Symphony’ ten gehore gebracht. Hierna volgde een aantal nummers van Concordia variërend van het klassieke ‘Farandole’ tot ‘The Rock’, de thema muziek van Expeditie Robinson. De presentatie van deze avond was in goede handen bij Emiel Wilbrink. Nog voor de pauze traden de zangers en zangeressen van de BOV aan. Samen met Concordia brachten zij het nummer ‘A Brand New Day’ uit de musical The Wizz en het harmoniewerk ‘Mama Mia! – The Musical’.

Na de pauze werd alles nog een dunnetjes overgedaan. Rondomtrom trad alleen en samen met Concordia op en de BOV bracht samen met Concordia de nummers ‘Rythm of Life’ en ‘I’ve Got the Music in Me’. Een geslaagd 90-jarig jubileumconcert dus, dat een zeer gezellige afterparty had in de foyer van de Maagd!

Kerstbrunchconcert (2017)

‘A Touch of Christmas’ is de titel van het kerstbrunchconcert dat op zondagmiddag 24 december 2017 werd gegeven in een uitverkochte Manegezaal in de Blokstallen in Bergen op Zoom.  Harmonie Concordia opende om 11.30 uur met een gevarieerd programma waarin zowel kerstmuziek als andere passende muziek werd gespeeld. Tijdens het concert werd ook het kerstverhaal ten gehore gebracht. Hierbij werd door kinderen van onze leden het verhaal in beeld gebracht.

Na het optreden van het harmonieorkest verzorgde de leden een heerlijke brunch voor de gasten. Tussendoor werden zij getrakteerd op kerstmuziek van een kwartet bestaande uit Carola, Jos, Marloes en Pieter-Niek en een klarinettrio bestaande uit Ankie, Annemiek en Marieke.

Concordia at Sea – Het Scheldeconcert (2017)

Op zondag 2 juli 2017 stond “Concordia at Sea – Het Scheldeconcert” op de agenda. Wij namen onze gasten deze dag mee op de boot de Prinsenlander voor een vaartocht over het Schelde-Rijnkanaal. Onze gasten werden bij aankomst verwelkomd onder de klanken van het Schorrekoor uit Sint Annaland. Tijdens de vaartocht was er naast muziek van ons harmonieorkest ook jazzmuziek te beluisteren van de The Red Jackets en toneel te zien van jeugdtheater Rotonde. Striptekenaar Wouter Goudswaard voorzag onze gasten van een toepasselijk portret en de Stichting Behoud Weervisserij verzorgde aan boord een expositie over de Bergse weervisserij. Dit alles terwijl de skyline van Bergen op Zoom vanaf het water aanschouwd kon worden.

High Tea concert (2016)

Op zondag 6 november 2016 hebben we met Concordia een High Tea concert verzorgd. Alle leden hadden uren in de keuken gestaan om de lekkerste gerechtjes op tafel te toveren. Ook werd er door diverse ensembles nog druk gerepeteerd na de reguliere repetities. Zo werd het een gevarieerde middag met de klanken van harmonie Concordia, een fluit-, klarinet- en saxofoonensemble, een kwintet, trio en ‘jong Santola’ afgewisseld met zoete en hartige hapjes.

Tijdens deze middag werden ook diverse leden in het zonnetje gezet. Zo zijn Sverre Zoeter en voorzitter Chris Wessels 5 jaar lid, Carola Withagen 10 jaar lid en onze Kees Lint maar liefst 70 jaar lid! Het was een geslaagde middag.

1 2