Dirigent

Sinds oktober 2023 is Matthijs van Ganzewinkel  de dirigent van Harmonie Concordia.

Matthijs van Ganzewinkel uit Vleuten is al sinds zijn jeugd actief als muzikant in de wereld van de amateur blaasmuziek. Als saxofonist en toetsenist was hij daarnaast actief in de lichte muziek / jazz als muzikaal leider en arrangeur.
Matthijs studeerde bij Jan Bosveld en Hans Pastoor aan de directieopleiding van de Bond voor Orkestdirigenten. In 2013 behaalde hij dit diploma met een concert, met medewerking van het Brabants Fanfareorkest. Na deze opleiding volgde Matthijs directielessen bij o.a. Danny Oosterman, Jacco Nefs en Willem van Zee.
Sinds 2013 is Matthijs actief als dirigent bij meerdere harmonie- en fanfareorkesten. Met creatieve concepten voor concerten probeert Matthijs de blaasmuziek te verbinden met een groter publiek. Het interesseren van jeugd voor blaasmuziek heeft daarbij een belangrijke plaats.
Op dit moment is Matthijs actief als dirigent bij Muziekvereniging BMOL s’ Graveland en Harmonie Concordia in Bergen op Zoom. Daarnaast verzorgt hij sectierepetities en workshops voor saxofonisten. Als saxofonist is Matthijs actief bij Orkest Orventus en in het A-orkest en saxofoonkwartet van Harmonieorkest Vleuten.