Concert bij de Waterschans (2019)

Een prachtige zomerdag met volop zon en een verkoelend briesje. Dat troffen we op zondag 23 juni voor ons Concert bij de Waterschans.
De muzikanten van Concordia droegen deze dag voor het eerst de nieuwe kleding, ontworpen en gemaakt door Ward Warmoeskerken. Zijn thema “Eenheid in verscheidenheid” kwam goed tot zijn recht. Geen enkele muzikant droeg hetzelfde kledingstuk, het totale plaatje was mooi en bijzonder kleurrijk.
Het concert werd gepresenteerd door Wally Sep die in zijn rol van kapitein Hans van Valkenburg het publiek op een geweldige manier informatie gaf over de nummers die we speelden.
Na enkele aan water gerelateerde nummers zoals The Seven Seas en Seagate Ouverture was het de beurt aan Meike Warmoeskerken en Janno den Engelsman die een 4-handig werk op de mobiele beiaard speelden. Dit werd gevolgd door Swing Low, Sweet Chariot, een swingend stuk, dat harmonieorkest en beiaard samen ten gehore brachten.
Na de pauze was er een optreden van de cultuur historische groep Merck Toch Hoe Sterck, die het verhaal achter het Bergse volkslied uit de doeken deden. Daarvoor hadden zij al gedurende de hele middag als tableau vivant voor een prachtige aankleding gezorgd. Meer muziek van Concordia en beiaard volgden en de middag werd afgesloten met een gezamenlijk door alle deelnemers gespeeld en gezongen Merck Toch Hoe Sterck.
In ons fotoboek vind je mooie door Evert van Daele gemaakt foto’s van deze zeer geslaagde middag.